Een pot vol koekjes/Cookies in a Jar

Een pot met laagjes en van die laagjes maak je dan weer lekkere koekjes. Deze laagjespot of koekjespot is ontzettend leuk om cadeau te geven. Want wie houdt er nu niet van zelfgemaakte koekjes. En met deze pot maak je ze heel makkelijk zelf.

A pot with layers and with those layers you can  make delicious cookies. These Cookies in a jar is cute to give as a present. Because who does not like homemade-cookies. And with this yar it’s very easy to make cookies.

Maar nu komt het volgende, hoe maak je zo’n leuke pot. Er zijn op internet veel manieren te vinden om deze potten te maken. Ik heb mijn eigen manier gevonden en deze werkt perfect voor mij. En ik had voor dit weekend nog een paar potten nodig als cadeau dus ik heb meteen foto’s gemaakt zodat ik jullie stap voor stap kan laten zien hoe je zo’n leuke pot zelf kan maken. Enjoy!

But how do you make this jar? You can find a variety of Cookies in a Jar on the internet. I just tried a few ways and combined a few things and came up with this way and it works perfect for me. And I needed a few cute presents this weekend so I could make pictures of it and I’ll show you step by step how you can make yourself a nice jar, Enjoy!

Wat heb je nodig voor je pot (ik gebruik potten met een inhoud van 650 ml).

What do you need for your jar (I use pots with a volume of 650 ml).

Ik geef je hieronder nog even de exacte afwegingen van de ingrediënten die nodig zijn om een pot van 650 ml te vullen.

 • 100 gram bloem
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel maagzout (zuiveringzout te koop bij etos)
 • 1/4 theelepel zout ( wanneer je gezouten noten gebruikt is extra zout niet nodig)
 • 50 gram havermout
 • 60-70 gr M en M’s
 • 40 gram chocolade stukjes
 • 50 gr bruine suiker
 • 50 gr witte suiker
 • 25 gr noten (ik gebruik pinda’s, maar andere noten kunnen ook)
Je kan ingredienten in de pot krijgen door middel van een trechter. Met een stampertje kan je de laagje een beetje aandrukken.

I’ll give you a little below the content of the ingredients necessary for a pot of 650 ml filling.

 • 4/5/ cup of all purpose flour
 • 1/2 teaspoon baking powder
 • 1/2 teaspoon baking soda 
 • 1/4 teaspoon salt (if you used salted nuts, extra salt is not needed)))
 • 1/2 cup oatmeal
 • 1/2 cup M and M’s
 • 1/3 cup chocolate chips
 • 1/4 cup brown sugar
 • 1/4 cup white sugar
 • 1/4 cup nuts (I use peanuts, other nuts will also work)

You can get the ingredients into the jar through a funnel. With a pestle, you can slightly press down the layers.

Nu komt de volgorde van de ingrediënten in de pot. Elke manier is mogelijk, maar deze werkt het beste voor mij en ziet er vind ik het mooiste uit in de pot.

Now it comes to put the ingredients in the jar. Each way is possible, but this works best for me and I think it looks the best in the jar.

Nadat je de pot heeft gevuld kun je de pot nog opleuken door er een etiket op te plakken. Ik doe zelf altijd een leuk etiket op de voorzijde op de achterzijde de receptuur en een label op de deksel met een vloeipapier erom heen.

After you finished filling the jar, you can pimp up the jar by putting a label on it. I personally always put a nice label on the front cover of the recipe at the backside and a label on the lid with a tissue paper underneath it.

De receptuur voor de koekjes is als volgt:

Hoe maak je een pot vol koekjes?

Zelf toevoegen:
1 losgeklopt ei
50 gram boter

Leeg de inhoud van deze pot in een kom. Mix de natte ingrediënten bij elkaar en voeg ze bij de droge ingrediënten. Mix alles door elkaar. Maak balletjes met een doorsneede van ongeveer 1 cm. Druk ze plat op een bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

The recipe for the cookies is as follow:

How to make the Cookies.

Add yourself:
1 beaten egg
50 grams butter

Empty the ingredients of this jar in a bowl. Mix the wet ingredients together and add to dry ingredients. Mix everything together by hand. Make balls with a diameter of about 1 cm. Press them flat on a baking sheet with parchment paper and bake for about 10 minutes in a preheated oven at 180 degrees until they done let them cool down and enjoy eating them.

Je kan de pot met verschillende gelegenheden cadeau doen, ik heb met kerst een aantal potten gemaakt, zie hier. Maar heb ook al eens een pot cadeau gedaan bij: een verjaardag, een trouwerij, een geboortefeest. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn uitleg vinden.

You can gift pot of different occasions, I have made ​​Christmas a few jars.But I also made it for: a birthday, a wedding, a birth celebration. You see the possibilities are endless. I’m curious what you think of my tutorial.

Ik plaats snel etiketten die je kan uitprinten en kan gebruiken voor een pot vol koekjes.

66 Responses

 1. Arianne says:

  Wat leuk! Ik heb hem al gekopieerd naar een wordbestand en staat voor op mijn bureaublad. En nu maar snel ergens op visite :-)

 2. Martine says:

  Hoi Marieke, bedankt voor de duidelijke uitleg en lijst van ingredienten. Ik was al een tijdje op zoek! Ik ga komende week eerst de koekjes eens uitproberen en daarna een pot vullen als kadootje voor een vriendin!
  Nogmaals bedankt! Groetjes, Martine

 3. Ilse says:

  Hoi Marieke,

  Wat een leuk idee, leuke site ook! Even een vraag, is de suiker basterdsuiker of kristalsuiker? Alvast bedankt! Heb veel zin om het binnenkort te maken.

 4. Joyce says:

  Hoi Marieke,
  Ik was vandaag alle ingredienten aan het halen om ook deze leuke potten te halen, maar wat gebruik jij voor de chocoladestukjes, zijn dat bakvaste druppels of gewoon een reep chocola in stukjes?
  alvast bedankt voor je reactie!

  • Marieke says:

   Hoi Joyce,

   Ik gebruik eigenlijk altijd een reep chocolade die ik kleine stukken breek. Dat werkt prima. Van die calletten van chocolade zou ook goed kunnen hoor. Maar die zijn toch nog iets lastiger te verkrijgen in vergelijking met chocolade repen. En de stukjes van een reep smelten niet echt in de oven. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Enne succes met het maken van de pot.

   Lieve groet,

   Marieke

 5. Lisette says:

  Hoi,wat een leuk idee! Ik ga de juffen van de creche verrassen. Maar waar haal jij de potten? Of zijn dit al gebruikte potten?

  Groetjes!

  • Marieke says:

   Ik gebruik zelf gebruikte potten goed schoonmaken en uitkoken werkt prima. Je zou ook bijvoorbeeld weckpotten kunnen halen bij de xenos of de blokker maar dan wel ongeveer de zelfde inhoud aan houden of evt iets meer m&m’s en chocolade erin doen. Veel plezier met het maken.

   Lieve groet,

   Marieke

 6. Vivian says:

  hooi,
  ik vroeg me af; wat voor soort m&m’s gebruikt jij? die met pinda’s of gewoon zonder iets erin?

  maar wat een leuk recept! die pot ga ik zeker snel weggeven, haha!

  • Marieke says:

   Bedankt voor je leuke berichtje. Antwoord op je vraag is: kan beide. Ik doe meestal met de pinda’s erin. Maar heb ook weleens crunchy m&m’s erin gedaan.

   Lieve groet,

   Marieke

  • Marieke says:

   Hoi Simone,

   Ik hergebruik potten. Onze mayo-potten zijn precies een mooi maatje. Maar je kan evt ook potten halen bij Blokker, Dille & Kamille en de Xenos. Je kan evt wat meer chocolade en m&m’s toevoegen indien de potten wat groter zijn. Ik hoop dat je wat aan het antwoord hebt.

   Lieve groet,

   Marieke

 7. Fanny says:

  Hoi hoi,

  leuk dat het weer werkt hoor. Ik heb het gelijk uitgeprint en ga morgen aan de freubel.
  Nu nog een vraagje. Heb je toevallig ook nog ergens de labels staan voor je recept van de koekjes en brownies?
  Kan ze hier op je site niet vinden. Of kijk ik er overheen.
  In ieder geval alvast bedankt.

  Groetjes
  Fanny

  • Marieke says:

   Hoi Fanny,

   Ben helemaal vergeten je terug te mailen sorry daarvoor, heb het erg druk op het moment. De labels voor de potten staan ook op mijn site alleen moet ik nog bij veel berichten de categorieën indelen waardoor ze op dit moment nog wat lastiger te vinden is. Wat je kan doen is even in de balk bovenaan op Gewoon Archief klikken en daar kan je makkelijker zoeken. Ik heb er namelijk te veel gemaakt om ze nu even hier te linken. Als je op de datum klikt dan krijg je een kleine foto met de titel.

   Groetjes Marieke

 8. Pingback: Gewoon Marieke » Pot vol Love: Koekjes

 9. Pingback: Gewoon Marieke » Pot vol Starwars

 10. Marjan says:

  Hoi Marieke,
  Wat super leuk!! Ik ga straks naar de winkel om het een en ander hiervoor op te halen. Kom je binnenkort met meer recepten??? Dat zou ik en ik denk ook wel meer mensen super leuk vinden!
  Groetjes en een fijn weekend,
  Marjan

  • Marieke says:

   Hallo Marjan,

   Dankjewel voor je leuke reactie. Ze zijn leuk om te geven he deze potten. Het lastige aan recepten vinden voor de potten is dat het toch wel in verschillende kleurtjes moet zijn qua ingrediënten, anders word het een beetje saai. Maar zodra ik weer iets tegenkom zal ik het zeker hier delen.

   Groetjes Marieke

 11. roely says:

  Hallo Marieke, een vraagje, er gaan m&m’s in maar kan je die ook gewoon mixen met een normale handmixer zonder dat ze door de keuken vliegen?
  Ik vind het een geweldig idee!!

 12. roely says:

  Ja ze vlogen dus door de keuken, volgende keer doe ik er cranberrys in, ook een leuk kleurtje maar dat kan mijn mixer aan, ze staan nu in de oven en zien er leuk uit.

 13. roely says:

  Maar………ze zijn heerlijk, misschien moest ik niet alles mixen alleen de boter en het ei en de rest kneden dan had ik niet het probleem gehad van de rondvliegende m&m’s

  • Marieke says:

   Hoi Roely,

   Ik zag je berichtjes pas later, dus heb je niet meer kunnen helpen. Dit koekjesdeeg is het makkelijkste te maken door het gewoon met de hand te kneden. Want zoals je zelf al hebt gemerkt vliegen anders de m&m’s je om de oren. En het is ook niet zo’n heel plakkerig deeg. Ik vind het leuk om te horen dat je ze lekker vond en ben benieuwd of de versie met cranberries ook lekker is want dat is namelijk ook leuk voor kerst.

   Groetjes Marieke

 14. Pingback: Gewoon Marieke » Jar of…

 15. Pingback: Gewoon Marieke » Pot vol Brownies/Brownies in a Jar

 16. judith says:

  Hey hallo,
  heb je de koekjes ook al eens gemaakt met muisjes? zou dit ook lukken denk je? Ik vond het namelijk wel een leuk idee als geboortegeschenk!

  Ik hoor graag van je!
  Groetjes Judith

  • Marieke says:

   Hoi Judith,

   Ik heb daar eigenlijk zelf nooit over nagedacht maar ik ga het denk ik wel een keertje uitproberen binnenkort. Ik heb wel gewoon de pot zoals hierboven cadeau gedaan bij een kraamfeestje, het werd ook erg leuk ontvangen toen. Ik zal in elk geval binnenkort eens kijken of het zal werken met muisjes. Je hoort nog wel of dat lukt, want ik weet niet of muisjes zullen smelten in de oven.

   Groetjes,

   Marieke

   • judith says:

    Ben erg benieuwd of het lukt! woon zelf namelijk in het buitenland en ik zou het leuk vinden om deze potten dan aan mijn bezoekers te geven.. maar dan moet ik uiteraard nog wel de muisjes uit nederland hiernaartoe halen! haha

 17. Pingback: Gewoon Marieke » For all the lovely Mothers

 18. Pingback: Gewoon Marieke » Bedankt voor een leuk schooljaar!

  • Marieke says:

   Hallo,

   Je kan de pot nu al maken hoor. De ingrediënten zijn allemaal droog. Je kan de pot ongeveer 2 maanden bewaren.

   Groetjes, Marieke

 19. saskia says:

  hoi,

  heb de pot vandaag gemaakt voor de juffen van mijn kids! Heel erg leuk geworden (kan geen foto plaatsen of wel?) Thnx voor de printables en voor de mensen die nog zoeken naar 650ml potten, bij de aldi verkopen ze yoghurt-mayo in de goede grootte en als je de labels er af wast is het voor de rest een neutrale pot. Succes allemaal!

  groetjes saskia

  • Marieke says:

   Hoi Saskia,

   Wat leuk om te horen dat je de pot hebt gemaakt. En bedankt voor het delen van de tip. Als je wilt kun je je foto naar mij mailen en dan plaats ik hem binnenkort op mijn blog. Heb namelijk nog een aantal die foto’s hebben gemaild. Je kan mijn e-mailadres vinden bij het kopje contact.

   Groetjes Marieke

 20. Mirjam says:

  Potjes voor de klas(25) om te trakteren voor mijn zoon zijn bijna klaar, wat een werk maar wat leuk. Ik vroeg me alleen af hoeveel koekjes je maakt van 1 pot?

  • Marieke says:

   Hoi Anneke,

   Ik maak de labels vast op de potten door middel van plak plastic van de aAction. Ik knip dat dan iets groter dan de etiketten en plak ze er dan op. Zo blijven de etiketten ook mooier.

   Lieve groet,

   Marieke

 21. esther says:

  Ik ga ze als sinterklaascadeautje geven. Heb de recepten nog niet uitgeprobeerd, maar als ik de reacties hier lees, kan ik het wel doen.
  Spannend hoe de reacties zullen zijn, maar nog spannender om de potten te vullen denk ik ;-)

 22. Karin says:

  Vandaag dit recept gemaakt en het pas precies in de kleine weckpotten van de ikea (die van €1,46 geloof ik).
  De laagjes worden dan wel wat dunner dan in een hoge pot, maar het is wel sfeervoller dan een pot met stalen deksel :)
  Maar nu hoef ik er ook maar 6 te maken, dan kun je nog eens potten kopen ;)

  Ik vraag me ook af hoeveel koekjes je hiervan kan bakken?

  • Marieke says:

   Hoi Karin,

   Wanneer je bovenstaand recept aanhoudt kun je afhankelijk van de grote van de koekjes ongeveer 20 koekjes maken.
   Leuk om te horen dat je de potten aan het maken bent.

   Lieve groet,

   Marieke

 23. Pingback: Een pot vol Kerst | Gewoon Marieke

 24. Pingback: Tips voor een Pot vol | Gewoon Marieke

 25. Pingback: Goodbye 2012! Hello 2013! | Gewoon Marieke

 26. Pingback: Koninklijke koekjes & brownies | Gewoon Marieke

 27. Pingback: Pot vol Video’s | Gewoon Marieke

 28. Karina says:

  Hey Marieke,
  Ik heb je pot met koekjes en brownies gekregen van een vriendin. Wat een leuk idee. Zij geeft ze weg aan het einde van het schooljaar aan de juf of meester wat ik nu ook ga doen.
  Via haar heb ik ook je site door gekregen. Ga zo door!

  Groetjes Karina

 29. Pingback: Dag 849: Pot vol brownies | Epsiej

 30. Marieke says:

  Hallo Marieke,
  Ik ben helemaal verkocht van deze leuke potten!! Ik heb wel een vraag: ik kan weckpotten van 1l of van een halve liter krijgen (vindt weckpotten zo leuk staan!). Wat is beter?

  Groetjes,
  Marieke

  • Marieke says:

   Hallo Marieke,

   Ik zou dan zelf voor de weckpot van 0,5 liter gaan en dan de pinda’s weglaten. Wanneer je de Pot vol Brownies maakt dan wat minder chocolade erin doen. En de lagen echt heel goed aanstampen.

   Succes met het maken van de potten.

   Groetjes Marieke

 31. Denise says:

  Hoi, geweldig die potten! Ik ben ze aan het maken voor mijn zoontje die 2 word, ze zijn dan voor de juffen. Alleen heb ik middelmaat potjes van Hak van 430 gr geloof ik. Weet iemand hier dan hoeveel ik erin moet doen van de ingrediënten? want ik heb het net geprobeerd alles de helft maar de koekjes zijn een grote drap :(

 32. birgit says:

  Hi marieke,

  Ik ben een pot aan het maken in een oude mayonaise pot van 650 ml, maar als ik de aantallen uit je recept aanhoud dan hou ik nog redelijk wat ruimte over.. geen idee wat er verkeerd gaat. Misschien gewoon een kleinere pot gebruiken?

  Gr. Birgit

  • Marieke says:

   Hoi Birgit,

   Je weet zeker dat je geen ingrediënten hebt over geslagen. Want ik moet altijd alles wel goed aanduwen wil het er goed in passen. Je kunt het in elk geval altijd oplossen door wat meer chocolade en M&M’s toe te voegen maar in principe moet het altijd net aan passen.

   Groetjes Marieke

 33. Saskia says:

  Hoi Marieke,

  Ik wil ook graag zo’n pot maken voor kerst, maar moet je perse maagzout gebruiken? Wij hebben hier namelijk geen Etos en ik vind het ook een beetje raar klinken.

  • Marieke says:

   Hoi Saskia,

   In het Engels heet het Baking Soda en klinkt het iets aantrekkelijker maar in Nederland heet het helaas maagzout of zuiveringszout iets minder aantrekkelijk. Maar het zorgt ervoor dat de koekjes lekker luchtig en bros worden. Je zou het weg kunnen laten maar dan zal het resultaat van de koekjes wel iets minder zijn. Dus hou daar wel rekening mee.

   Groetjes Marieke

 34. Annemarie says:

  Voor aankomende vrijdag 6 potten vol koekjes en 7 potten vol brownies gemaakt, voor de kerstmarkt bij het bejaardentehuis.

  Heb potten van 600ml gebruikt en past er makkelijk in allemaal.
  Voor de koekjes is hij zelfs te groot.

  Heel erg bedankt voor het idee en de recepten!

  Groetjes,
  Annemarie

 35. Pingback: Pot vol Christmas | Gewoon Marieke

 36. Hilde says:

  Wat leuk, ik heb dit ooit is bij iemand zien staan en opeens schoot het door me gedachten. Via google kwam ik op je site terecht. wat leuk en bedankt voor het recept! Ik ga nu snel je site verder bekijken!

 37. danica says:

  Ik heb de koekjes gemaakt maar bij mij was het deeg wel erg nat en plakkerig(?) hoeveelheden precies aangehouden. M&m’s verloren hun kleur en het resultaat was ook niet zo mooi….. Wat heb ik fout gedaan?

Geef een reactie

*