Dessert-Table Basics: de tafel

desserttablebasics

Zonder tafel geen Dessert-Table, heel erg logisch natuurlijk. Want het woord tafel zit al in de naam. En met een tafel kun je ook de WOW-factor creëren voor jouw Dessert-Table. Vandaag ga ik jullie heel veel inspiratie laten zien en tips geven omtrent de tafels.

Je hebt natuurlijk een plek nodig om alle lekkere gerechtjes op uit te stallen. Maar dit hoeft niet altijd een tafel te zijn. Wees creatief en gebruik de middelen die je hebt. Of ga juist op zoek naar een tafel die helemaal in de stijl van jouw thema past.

tafel1

Via.

Kies eens voor een kast in plaats van een Dessert-Table. Bovenstaande Dessert-Table is in het thema Circus en juist door een kast te gebruiken maak je het geheel speels en leuk.

tafel2

Via.

Het thema van de Dessert-Table hierboven is Marie-Antoinette. Het gebruik van deze sierlijke klassieke tafel met barok-elementen past helemaal bij het thema.

tafel3

Via.

Gebruik eens meerdere kleine tafels voor verschillende onderdelen van je Dessert-Table. Dus een tafel voor de lekkere gerechtjes en een tafel voor de bedankjes die je gasten mee naar huis krijgen.

tafel4

Via.

In plaats van een brede tafel, ga je met de gerechtjes de hoogte in. Deze leuke Dessert-Table van de Nederlandse Shari Bhattoe is speels en vernieuwend.

tafel5

Via.

Helemaal in stijl een Dessert-Table op balen hooi voor een echt Cow-Boy gevoel. Zorg hierbij wel dat je gerechtjes goed stevig en stabiel staan.

tafel6

Via.

Een zwevende Dessert-Table. Heb je in je woonkamer een “zwevende” plank hangen gebruik deze als Dessert-Table. Heel eenvoudig en stijlvol.

Bovenstaande foto’s laten zien dat je soms eens “out of the box” moet denken voor een Wow-factor. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een aantal vintage koffers die je op elkaar stapelt of fruit-kistjes een een leuk aardbeien-feest.

Ook met de aankleding kan je een simpele recht-toe recht-aan tafel helemaal afmaken. Mooie stoffen, tule en andere materialen maken je tafel helemaal af:

tafel7

Via.

Met deze “rok” van tule maak je van elke tafel een ballet-tafel. Leuk voor iedere ballerina.

tafel8

Via.

Geef je tafel een vintage shabby-chique sfeertje met deze ruffles. Leuk voor een trouwerij of voor een High-Tea.

tafel9

Via

Je waant je zo op Hawaii met deze gave tafel met een echte hula-rok, aloha!

tafel10

Via.

Nog een keer ruffles maar dan op een hele andere manier. Deze kleuren zijn leuk voor kerst. Maar gebruik roze stof en je hebt een leuke tafel voor een prinsessen-feest.

Dus “out of the box” denken en gebruik maken van materialen om een simpele tafel mee aan te kleden zijn manieren om een geweldige Dessert-Table te maken. Maar we gaan nog een stapje verder, je hebt er handige handen voor nodig en een hoop creativiteit maar dan is jouw Dessert-Table wel uniek:

tafel11

Via.

Deze Dessert-Table lijkt zo van een Kermis te komen. Ontzettend zoet en origineel.

tafel12

Via.

In Amerika een bekend fenomeen, hier in Nederland wat minder een Lemonade-Stand. Leuk om te maken en te gebruiken voor een Dessert-Table.

tafel13

Via.

Dit hoef je misschien niet eens zelf te maken wanneer je een kleine keukenprinses of keukenprins in huis hebt. Leuk voor een bakkerij-feestje. Een speel-keuken gebruiken voor je gerechtjes.

tafel14Via.

“Alle hens aan dek!” met een tafel omgetoverd tot schip steel je show bij kleine piraten of matrozen.

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren. Mijn ultieme tip op het gebied van Party-styling is: Denk “out of the box” en kijk ook eens goed naar wat je nog thuis hebt staan ( zoek ook eens op je zolder of in de garage).

Voor nog meer Dessert-Table inspiratie kun je kijken bij mijn Pinterest-borden.

afzendermarieke

4 Responses

 1. Lievelijn says:

  Ik zat nog eens terug te lezen omdat ik wist dat jij dan weer inspiratie zou krijgen! Super leuke ideeën allemaal, krijg er bijna keuze stress van ;)

 2. Emine says:

  Beste Marieke,

  Ik heb moeite met het maken van leuke ruffle tafelkleed etc.
  Heb je hier tips voor? Hoe maak je een speciale tafelkleed zonder naaimachine voor een sweettable waarvan je alleen de maten weet?

  Liefs
  Emine

  • Marieke says:

   Ik heb het zelf nog nooit gemaakt. Maar als je via Pinterest of Google zoekt op DIY ruffle tablecloth kom je veel tutorials tegen waar je wel inspiratie mee kan opdoen.

   Groetjes Marieke

Geef een reactie

*